Намери ни
To Top

Лукойл държи съдбата на Рилски в Европа

Рилски спортист съхрани минимални шансове да продължи във втората фаза на Купата за ФИБА Европа. Носителят на Купата на България наложи воля над Сигал (Прищина) със 100:98, като двата отбора отново играха продължение, подобно на предишната среща от група H в Косово. Както при визитата си миналия месец, така и сега съставът на Людмил Хаджисотиров бе по-мобилизиран в допълнителните 5 минути и изкопчи втората си победа в четвъртия по сила турнир на Стария континент.

Успехът позволява на самоковци да мечтаят за още поне 6 мача в Европа.


За целта обаче те не държат съдбата си в свои ръце. Рилски на първо време трябва да победи класиралият се вече Буюукчекмедже следващата седмица, като ще разчита и на помощ от другите групи, за да стане един от четирите най-добри трети тима.

Един от вариантите това да се случи е Лукойл Академик да победи при визитата на Приевидза. Словаците са в сходна ситуация с Рилски (2 победи и 3 поражения), докато шампионите ни вече си осигуриха участие в следващия етап.

Към момента самоковци са пети сред всички десет клуба, които заемат трета позиция, изоставайки по точкова разлика именно от Приевидза (-37 срещу -40).

“Тема спорт”

Ощр от категория Баскетбол