Намери ни
To Top

5 фитнес съвета

Перфектният фитнес режим невинаги е възможен за реализиране. Понякога не успявате да разпределите правилно времето си, нямате енергия или желание и убеждавате себе си, че е по-добре да пропуснете тренировката си. Не го правете! Извиненията няма да ви доведат до желаните резултати. Създайте си собствени правила, достатъчно гъвкави и постижими, така че да сте мотивирани и да се чувствате добре.


Ето и няколко идеи как да подобрите лайфстайла си, така че винаги да сте във форма и перфектно здраве:

1. Зарежете фитнес салона
Не е задължително всяка тренировка да бъде в залата. Досегът с природата ще ви донесе по-голямо удоволствие и ще ви зареди с енергия. Разнообразете тренировките си с такива на открито – може да са под формата на джогинг, бойно изкуство, йога, колоездене, катерене, каране на кънки и т.н.

2. Настройте алармата си

Сложете аларма, която да звъни на всеки 45 минути. Тя ще ви подскаже, че е време за раздвижване. Ако сте в офиса, може просто да качите няколко етажа пеша или да отидете до магазина. У дома пък може да направите кратка тренировка в рамките на 5 минути (в сайтовете и социалните мрежи е пълно с предложения).
Допълнителната активност ще ви предпази от сковаване на едно място, ще подобри метаболизма и циркулацията на кръвта, ще изгорите няколко допълнителни калории и ще се тонизирате за остатъка от деня.

3. Не купувайте, а си правете сами „междинни закуски“
Дръжте близо до себе си 30 грама сурови ядки, някакъв плод или нискомаслено кисело мляко, което да обуздае глада. Те са далеч по-полезни от уж нискокалоричните „снаксове”, които може да си купите в магазина.

4. Точно навреме
Няма такова понятие, що се касае до тренировките. Направете ги в удобно време за вас, когато се чувствате в кондиция и имате сили да се спортувате пълноценно. Понякога това може да е рано сутрин, друг път вечер.

5. Не правете невъзможното
Не се пресилвайте, не си настройвайте будилника за тренировки, които ще нарушат съня ви! Идеята не е да се мъчите или претренирате, а да се чувствате добре и тонизирани.

Източник: tialoto.bg

Ощр от категория Футбол