Намери ни
To Top

Национал може да пише история в Полша заедно с Вилфредо Леон

Националът Алекс Грозданов може да пише сериозна история на полския клуб ЛУК Богданка (Люблин) през новия сезон, научи Sportal.bg.

26-годишният национал, който през последните два сезона бе част от италианския Рана (Верона), където игра под ръководството на Радостин Стойчев, се спряга в Полша за едно от новите сигурни попълнение на клуба, който завърши на 5-а позиция в полската Plus Liga.

Очаква се след края на сезона в Италия, ЛУК Богданка (Люблин) да обяви дългоочаквания трансфер на смятания за волейболист №1 в света Вилфредо Леон.

Леон в момента играе финали в Супeрлигата на Италия с Перуджа, но според информация в полската преса, роденият в Куба полски национал със сигурност ще подсили ЛУК Богданка (Люблин) срещу сумата от около 800 000 евро на сезон.


Очаква се тимът, който е воден от италианския специалист Масимо Боти да привлече и родния национал Алекс Грозданов.

Любопитна подробност е, че в Италия смятат, че високият 206 сантиметра Алекс Грозданов ще остане и през следващия сезон в тима на Рана (Верона).

И през следващия сезон Масимо Боти ще може да разчита в състава на ЛУК Богданка (Люблин) на опитния разпределител Марчин Коменда, на либерото на националния отбор на Бразилия Талес Хос, на диагонала Матеуш Малиновски, и на посрещачите Миколай Савицки и Мачей Крисияк.

Първото сигурно ново попълнение на клуба е канадският национал Финиън МакКарти, който е централен блокировач.

Очаква се съвсем скоро от Богданка да обявят привличането и на нидерландския национал Бени Туинстра, Ян Новаковски, Якуб Вахник и Кевин Сасак.

През следващия сезон отборът на ЛУК Богданка (Люблин) ще участва в турнира “Чалъндж къп” и се очаква да се бори за отличия в полската Plus Liga.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Волейбол