Намери ни
To Top

Ще продължи ли добрата серия на Пирин и в плейофите?



Пирин и Ботев (Враца) се изправят един срещу друг в двубой от 31-вия кръг на efbet Лига. Мачът на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград е тази вечер от 20:00 ч. и ще бъде ръководен от Иво Андреев.

Двата отбора се намират в последната шестица и ще се борят за своето оставане в елита.


„Орлетата“ влизат в плейофите от 12-а позиция с актив от 30 точки, докато тимът на Христо Янев е предпоследен с 22 т. При успех днес домакините ще направят още една крачка към спасението, но Ботев пристига в Югозападна България за задължителна победа, с която да запази шансове да се добере поне до баражното 14-о място в класирането.



Пирин се намира в добра серия, след като в последните две срещи от редовния сезон победи ЦСКА (2:1) и завърши наравно с Черно море (0:0). Надеждите на Олександър Бабич са неговите футболисти да продължат с това представяне и да запишат нов положителен резултат.



Врачани загубиха само веднъж в последните си шест мача и също надигнаха глава. Това дава увереност на гостите, че е възможно да избегнат изпадане във Втора лига. Преди седмица Ботев надделя над Етър и сега отборът влиза още по-мотивиран в сблъсъка с благоевградчани.



Двамата треньори нямат сериозни кадрови проблеми и ще заложат на всичко най-добро в търсене на трите точки. Добрата новина в лагера на „орлетата“ е завръщането на Христо Попадийн, който изтърпя наказание от два двубоя и вероятно ще попадне в стартовата единайсеторка на Бабич.



През настоящата кампания двата тима вече се срещнаха три пъти. В първенството си размениха по една победа като гост, а за Купата Пирин спечели след продължения.

ПИРИН – БОТЕВ (ВРАЦА)

Вероятни състави:

ПИРИН: Ковальов, Арно, Ягодинскис, Боянов, Йорданов, Абу, Бенгюзов, Полански, Тасев, Дончев, Комано

БОТЕВ: Костов, Мендоса, Бачев, Меси, Ачков, Велев, Смоленски, Переа, Мажуга, Сербер, Н’Диайе

НАЧАЛО: 20:00 часа
СЪДИЯ: Иво Андреев
СТАДИОН: „Христо Ботев“, Благоевград

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига