Намери ни
To Top

Анди Родик изхвърлил трофеите си

Анди Родик е най-успешният американски тенисист на своето поколение, но в къщата му това едва ли ще си проличи. Жена му Бруклин Декър разкри, че бившият номер 1 в света е изхвърлил почти всичките си трофеи, докато е правил почистване в дома си в Остин, Тексас. “Трофеят от US Open стои, но Анди изхвърли всички останали на боклука”, споделя манекенката в интервю за списание People.

Родик бе на 21 години, когато проби на голямата сцена с титлата си в Ню Йорк през 2003 г.


, която си остава последната голяма титла, спечелена от американец. Същия сезон той оглави световната ранглиста. Неговото отказване през 2012 г. остави Съединените щати без активен шампион от Големия шлем за първи път от 129 години.

Анди не успя да стигне до втори голям триумф, въпреки че игра на четири финала в Големия шлем, като всичките бяха загубени от Роджър Федерер. Той обаче спечели 32 титли прекара почти десетилетие в топ 10 в 12-годишната си кариера, а по-късно този месец ще бъде включев в Залата на славата.

“Бях наистина разстроена, каза още Бруклин за почистването, което мъжът й е осъществил. – Той го направи в ден, в който не бях в града. Реши, че тези неща за него не означават успех, не го определят и не го вълнува тези материални неща да стоят в къщата. Така че ги изхвърли на боклука. Мисля, че остави някои, но те не извадени на показ.”

34-годишният Родик, който от време на време коментира турнири по някои телевизии, е създател на фондация, чиято цел има да помага на деца в риск. Той и Бруклин, за която се ожени през 2009 г., имат син на име Ханк, който се роди през септемри 2015 г.

Ощр от категория Тенис