Намери ни
To Top

Греъм Потър отказа на Аякс заради малко пари

Греъм Потър е отказал предложение да застане начело на Аякс. 48-годишният наставник е водил преговори с нидерландския гранд в последните седмици, но не е успял да постигне договорка, пише местното издание „Хет Пароол“.

Потър е имал интерес към предложението на Аякс и първоначалните разговори са били позитивни. Оказва се обаче, че причината англичанинът да откаже офертата е, че амстердамци дори не са се доближили до финансовите параметри, които той е поискал от тях.


Малко известен факт е, че треньорската кариера на Потър започва от шведския Йостерсунд, където успява да изведе тима от четвърта до първа дивизия в рамките на пет години. След това той минава през Суонзи, а от 2019 година застава начело на Брайтън, където от тим борещ се за оцеляване, успява да класира „чайките“ три поредни сезона в топ 10. От там е привлечен в Челси, където обаче не успява да продължи треньорския си възход и е уволнен след само седем месеца на „Стамфорд Бридж“.

Така Потър остава без работа от април 2023 година насам. Засега той не бърза да се завръща на работа и изчаква най-доброто предложение. Наскоро той бе свързван и с Манчестър Юнайтед, но засега това са само слухове.

Аякс пък ще трябва да търси друг треньор, който да вдигне отбора на крака. Амстердамци изпращат доста слаб за своите критерии сезон. Отборът е на 5-ото място в Ередивизи и изостава на цели 35 точки от лидера ПСВ Айндховен.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол