Намери ни
To Top

Чешки талант е първият опонент на Григор в Мадрид

18-годишният талант Якуб Меншик ще бъде първият съперник на Григор Димитров на турнира от сериите “Мастърс” в Мадрид. Чехът елиминира Яник Ханфман с 6:4, 7:6(3) в първия кръг в испанската столица и по този начин се класира за следващата фаза, където ще се изправи срещу българина.

Меншик отрази три точки за пробив в първия сет, като впоследствие успя да пробие при 5:4 и да затвори сета в своя полза. Във втората част младокът имаше възможност да сложи точка на спора при 5:3, но допусна изравняване, а след това изпусна три мачбола при 6:5.


В крайна сметка сетът беше решен след тайбрек, като Меншик затвори мача в своя полза с четири поредни точки.

Така на трети пореден “Мастърс” чехът достига до втория кръг, след като го стори в Индиън Уелс и Маями. Меншик вече игра веднъж на финал на ATP турнир от началото на сезона – на ATP 250 в Катар, където отстъпи от Карен Хачанов с 6:7(12), 4:6.

Двамата с Григор Димитров не са играли един срещу друг все още, като двубоят им ще се проведе в събота. Българинът е поставен под №9 в схемата и ако успее да се справи с младия си съперник, след това ще се срещне с Феликс Оже-Алиасим или Адриан Манарино в третия кръг.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис