Намери ни
To Top

Фиорентина тотално надигра Виктория (Пилзен), но продължи напред чак след продължения

Фиорентина е полуфиналист в Лигата на конференциите за втора поредна година! „Ла Виола“ спечели с 2:0 след продължения (0:0 в редовното време) като домакин на Виктория (Пилзен) и така преодоля ¼-финалната фаза на турнира след 0:0 в Чехия преди седмица.

Редовните 90 минути протекоха изцяло под контрола на домакините. Още в самото начало на Мартин Йедличка му се наложи да прави страхотни спасявания срещу Андреа Белоти и Кристиан Куаме. В 30-ата минута вратарят отново отчая Куаме, а секунди по-късно Белоти нацели греда с удар с глава.


Малко преди почивката Куаме разтресе напречната греда със силен шут, а Николас Гонсалес се отчете с пропуск от добра позиция.

След почивката „виолетовите“ продължиха с тоталния натиск, но положенията им за гол не бяха толкова опасни. Тяхната задача беше улеснена в 66-ата минута, когато след проверка с ВАР главният съдия Хесус Хил Мансано показа директен червен картон на противниковия защитник Каду заради грубо нарушение срещу Додо. Въпреки това до края на редовното време играчите на Винченцо Италиано не успяха да отбележат гол.

Така след 26 удара на Фиорентина по посока на противниковата врата в този мач и второ 0:0 в сблъсъка между двата тима се стигна до продължения, които трябваше да излъчат крайния победител в тази ¼-финална двойка. Още във втората им минута Гонсалес „разпечата“ вратата на чехите с удар от воле след изпълнение на корнер.

При друго центриране от ъглов удар Лукас Мартинес Куарта нацели греда след изстрел с глава в 104-тата минута. Все пак домакините наистина стигнаха до втори гол, като това стана в 108-ата минута, когато капитанът Кристиано Бираги беше точен при скоростна контраатака след асистенция на резервата Жонатан Иконе.

Така Фиорентина чака на полуфиналите победителя от двойката между ПАОК и Брюж.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол