Намери ни
To Top

Чандлър и Макгрегър с разногласие относно рундовете на битката им

Супер-звездите на световния ММА Майкъл Чандлър и Конър Макгрегър ще премерят сили на събитието UFC 303 на 29-и юни в Лас Вегас. Битката бе обявена официално  по време на юбилейното събитие UFC 300. Бойната организация съобщи също така, че нокаутьорът от Дъблин и бившия шампион на “Белатор” ще се сбият в планиран за пет рунда двубой.

Макгрегър коментира продължителността на сблъсъка пред спортния журналист Ариел Хелуани.


Той заяви, че би предпочел първия му двубой от 2021-а насам да бъде в три рунда, а не пет.

“Може и да кажа на UFC, че искам три рунда. Просто искам да усетя отново играта. Мога да изиграя три рунда с лекота сега, а не да натискам за пет. Първите ми три рунда няма да бъдат толкова остри, ако знам, че имам пет на разположение. Чандлър ще иска да ме атакува и да ме пресира. Това е стилът му. Мисля, че три рунда са чудесни за тази битка, а за следващата могат да бъдат пет. Това е моето мнение, което не бях споделял с никого досега”, сподели ирландецът.

В своя YouTube канал бившият претендент за титла в UFC Майкъл Чандлър отговори, че предпочита 25-минутните битки.

“Харесвам битки по пет рунда. Харесва ми идеята за подготвителния лагер за такъв двубой. Харесва ми идеята за огромното количество километри, което трябва да покриеш, за да се подготвиш. Единият от нас иска такава битка, а другият не. Това е индикатор за това кой е по-подготвен за двубоя”, отвърна Чандлър, който има три битки по пет рунда в кариерата си. Американецът губи две от тях.

Макгрегър е стигал само веднъж до 25-тата минута на професионална ММА битка. Това се случи през 2016-а в двубой срещу Нейт Диаз. Тогава бившият шампион в две категории надделя с единодушно съдийско решение.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Бойни Спортове