Намери ни
To Top

Хейни: Дължа прогреса си на битката с Ломаченко

Световният шампион по бокс за професионалисти в категория до 63,5 килограма на WBC Девин Хейни заяви, че дължи прогреса в играта си на бившия хегемон в три категории Василий Ломаченко. Двамата премериха сили през 2023-а. След 12 оспорвани рунда съдиите отсъдиха победа с единодушно решение в полза на Хейни (115-113, 115-113, 116-112), но мнозина фенове, бойци и анализатори разкритикуваха този резултат.

“Натрупах толкова много опит в тази битка.


Взех опита на Ломаченко и го добавих към моя. Дори в последната ми битка с Прогрейс можете да видите колко по-добър бях. Това се случва, когато се боксираш с добри състезатели – учиш се, трупаш опит и ставаш по-добър. Радвам се, че имах възможност да се уча, да натрупам опит, да победа и да продължа напред”,  заяви 25-годишният боксьор пред talkSPORT.com само няколко дни преди дуела с Раян Гарсия в Ню Йорк Сити.

Припомняме, че Sportal.bg ще отразява на живо сблъсъка Хейни – Гарсия тази неделя сутрин. Очаква се битката да започне около 06:00 часа българско време.

Хейни ще защитава титлата, която завоюва с успех над Реджис Прогрейс през декември 2023-а, и перфектната си статистика от 21 победи и нито една загуба.

18

Отворена тренировка: Раян Гарсия - Девин Хейни

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Бойни Спортове