Намери ни
To Top

Куартараро: Раздялата на Маркес с Хонда събуди много хора в Ямаха

Световният шампион в MotoGP за 2021 година Фабио Куартараро заяви, че раздялата между шесткратният световен първенец в кралския клас Марк Маркес и Хонда в края на миналия сезон е имала отражение и в тима на Ямаха.

Маркес си тръгна от Хонда и премина в най-малкия тим в MotoGP, този на Грезини, само и само да получи мотор, с който да може отново да се бори в челото на колоната. Сега той кара Дукати и с всеки изминал уикенд става все по-бърз и по-бърз и рано или късно отново ще спечели.

А по думите на Куартараро случилото се между Маркес и Хонда е отворило широко очите на шефовете в Ямаха.


Те са разбрали, че удължаването на договора на Куартараро не е даденост и те трябва да започнат да инвестират повече средства в своя проект, за да задържат своята звезда.

Е, тази промяна в манталитета на японските шефове на Ямаха даде резултат и Куартараро удължи своя договор с марката от Ивата. Той ще продължи да носи нейните цветове поне до края на 2026 година.

„Това беше момент, който много хора очакваха. Изборът ми е да остана с Ямаха, но по подразбиране, а заради проекта. Мисля, че раздялата на Маркес и Хонда събуди много хора в Ямаха. Те наеха много хора и сега много неща се случват в Италия, вместо в Япония. Скоростта, с която се сменят частите е много по-различна. Мисля, че затова ще ми е интересно да продължа с Ямаха.

„Разбира се много хора не разбират моя избор защото дори аз преди няколко месеца бях готов да си тръгна и да отида в друг отбор. Няма да казвам кой, но Ямаха инвестира огромни средства, за да подобри мотора. Мисля, че това е единствената марка, която инвестира толкова много в проекта си.

„Още тази година ще видим подобрение. Тя ще бъде трудна и надали ще се борим за подиуми и победи, но ще е много важна за следващите две“, каза Куартараро пред френския Canal

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Imago

Ощр от категория Спорт