Намери ни
To Top

Тухел: Има идея да направим ротации, за да сме готови за сряда, в неделя ще гледам Арсенал, а не Леверкузен

Наставникът на Байерн (Мюнхен) Томас Тухел говори преди утрешния мач на тима си с Кьолн.

Специалистът започна с проблемите в отбора и евентуалните ротации преди реванша с Арсенал другата седмица: “Тялото на Льорой Сане реагира, което беше очаквано. Вероятно той няма да играе в утрешния мач. Планът за него е да се завърне в неделя или понеделник. Мануел Нойер е на разположение. Алекс Павлович тренира с отбора и ще получи минути.

Не знам дали има някаква причина за множеството мускулни травми през сезона. Но те ни съпътстваха през целия сезон. Проучваме причината, но все още нямаме отговор. Серж Гнабри също получи още една мускулна травма, което е неуспех за всички нас. Това беше голям фактор и той не спира да действа. Стресът не е фактор, свикнали сме да играем много. Разполагаме със страхотен физиотерапевтичен и медицински отдел с висококвалифицирани хора и всеки прави всичко по силите си.

Имаме няколко дни между мачовете с Кьолн и Арсенал. Но има идея да пуснем и други играчи и да направим няколко промени. Ако правим промени, то е по-скоро, за да дадем на играчите ритъм за сряда, а не за да им даваме почивка. Има голям шанс Рафа Герейро и Мазрауи да получат минути утре, за да са готови за мача в сряда срещу Арсенал, тъй като Алфонсо Дейвис е наказан за него”.

На въпроса дали Матайс де Лихт и Ерик Дайър ще стартират утре, Тухел каза: „Важно е двамата централни защитници да играят заедно, но те двамата не се нуждаят от мача утре, за да са готови за сряда. Възможно е да играят утре или да дадем още един шанс на Дайо Упамекано и Ким да се справят по-добре като дует, защото е възможно мачът с Арсенал да продължи и 120 минути, така че е добре всички да получат минути. Все още не сме взели решение”.

Запитан за подновяването на договора на Александер Нюбел и бъдещето на Нойер, треньорът отговори: “Вероятно съм неподходящият човек, когото да попитате. Но като цяло мога да си представя всичко с Мануел Нойер. Ако остане здрав, той е изключителен вратар. Алекс Нюбел свърши невероятна работа, много съм щастлив за него. Той е приятен човек. Но той винаги е казвал, че докато Ману е наоколо, не вижда никакъв шанс тук. Даването му под наем в Щутгарт беше напълно успешно. Сега е добре, ако остане там, може дори да успее да играе в Шампионската лига. Това е печеливша ситуация за всички“.

Тухел отговори красноречиво и дали ще гледа мача на Байер (Леверкузен) в неделя, с който “аспирините” могат да си гарантират титлата: “Не, ще гледам Арсенал”.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол