Намери ни
To Top

Чии усмивки ще върне дербито след провалите през седмицата?

Слушай на живо

Слушай на живо:
Левски – ЦСКА

Отборите на Левски и ЦСКА се изправят един срещу друг в голямото дерби на 28-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион “Васил Левски” е с начален час 14:45 и ще бъде ръководена от Драгомир Драганов. Очакванията са срещата да бъде пред над 30 000 зрители.

Двата тима влизат в съперничеството си в никак не добро настроение.


В междинния кръг “сините” загубиха с 1:5 визитата си на Лудогорец, докато “червените” се издъниха като домакин на Локомотив (Пловдив) и записаха поражение с 1:2.

В класирането двата тима са съседи. Левски е на четвърта позиция с 51 точки, докато ЦСКА е една позиция нагоре с 57. Срещата е решителна за бъдещето на наставника на гостите Нестор Ел Маестро, като не е изключено при загуба, това да е последният му двубой начело на тима. Ситуацията на Николай Костов на „Герена“ изглежда по-стабилна към момента, но две поредни загуби в дерби мачове могат да предизвикат трус.

Що се отнаса до кадровото положение и в двата тима има проблеми. При “сините” човекът във форма Марин Петков е наказан заради пети жълт картон, получен в мача с “орлите”. Аут заради контузии са още Асен Митков, Фабио Лима и Илиян Стефанов. При “червените” ситуацията не е по-добре, даже напротив. От мача с Локомотив аут със сериозни травми са Християн Петров и Мартин Стойчев. Извън мача с по-стари контузии остават и Иван Турицов и Юрген Матей, а Амос Юга е наказан.

Двата тима вече се изправиха един срещу друг през сезона. На 7 октомври в мач от 13-ия кръг срещата на двата състава завърши без победител 1:1. Джонатан Линдсет откри тогава за ЦСКА, но Роналдо изравни за Левски.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига