Намери ни
To Top

Интер – Атлетико Мадрид (съставите)

Отборите на Интер и Атлетико Мадрид се изправят един срещу друг в първи мач от осминафиналите на Шампионската лига.


„Нерадзурите“ са в ролята на фаворит, но Диего Симеоне със сигурност има план как да се противопостави на бившия си клуб. Аржентинецът игра за миланския гранд между 1997 и 1999 година, като спечели Купата на УЕФА през сезон 1997/98.

Интер финишира на второ място в група „D“ на турнира, но има само една загуба в последните си 13 мача в Шампионската лига. Тя дойде във финала през миналия сезон срещу Манчестър Сити. Отборът на Симоне Индзаги е в серия от 6 поредни победи в италианското първенство и натрупа аванс от 9 точки пред Ювентус на върха в класирането, а междувременно спечели Суперкупата на Италия. 

Атлетико нямаше проблеми в група „Е“ и финишира на първата позиция в компанията на Лацио, Фейенорд и Селтик, като не допусна поражение и вкара 17 гола. В Ла Лига „дюшекчиите“ изостават сериозно от лидера Реал Мадрид, най-вече заради колебливите си изяви на чужд терен. Преди няколко дни мадридчани разгромиха с 5:0 Лас Палмас и заминаха в приповдигнато настроение за Милано. 

Двата отбора са се срещали само веднъж на международната сцена. Това се случи през 2010 година в спор за Суперкупата на Европа, спечелен от Атлетико с 2:0. „Лос колчонерос“ триумфираха в пет от последните си шест сблъсъка с италиански съперници в евротурнирите, а Интер не е елиминирал испански опонент от вече споменатата 2010 година, когато воденият от Жозе Моуриньо тим надви Барселона на полуфиналите в ШЛ и след това вдигна трофея. 

След като получиха почивка при победата срещу Салернитана (4:0), Матео Дармиан и Федерико Димарко се завръщат в титулярния състав на Интер и ще действат на обичайните си позиции по двата фланга. В отсъствието на контузения Франческо Ачерби, тримата централни защитници пред Ян Зомер са Бенжамен Павар, Стефан Де Врай и Алесандро Бастони, а в средата на терена започват Хенрих Мхитарян, Хакан Чалханоолу и Николо Барела. В предни позиции също няма изненади и Индзаги ще разчита накапитана  Лаутаро Мартинес и Маркюс Тюрам. 

Диего Симеоне също е подредил своя отбор в 3-5-2. На вратата е неизменният Ян Облак, в центъра на отбраната ще играят Аксел Витсел, Хосе Хименес и Марио Ермосо, а по фланговете Чоло се доверява на Науел Молина и Самуел Лино. Коке, Родриго де Пол и Саул Нигес са тримата в халфовата линия, а в атака Антоан Гризман ще има подкрепата на универсалния Маркос Йоренте, който е предпочетен пред възстановения от контузия Алваро Мората.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол