Намери ни
To Top

Чави: За Левандовски ще решаваме в края на сезона – ние много го ценим, искаме реванш от Жирона

Наставникът на Барселона Чави Ернандес говори преди каталунското дерби с Жирона. „Блаугранас“ имат две точки преднина на второто място пред съперника си.

„Чака ни жизненоважен мач. Самочувствието им е високо до небето, трябва да ги поздравим, сезонът им е великолепен на изключително ниво.


А Жирона е в Шампионската лига. Ще бъде интензивен мач, те имат голяма подвижност, фантастично влизат в единоборствата.

Искаме да вземе реванш от предишната среща (б.ред. – тогава Жирона спечели като гост с 4:2). Бяха много силни, ние не се адаптирахме добре, не се защитавахме добре в наказателното поле. Това са ситуации, които сме анализирали, те имат капацитета да те наранят, доминират в много аспекти на играта. Те са страхотен отбор“, започна Чави.

„Педри е напълно възстановен. Едва ли някога скоро сме имали на разположение четирима или петима полузащитници. Той е готов да играе“, добави наставникът.

Стана дума и за играча на Барса Ерик Гарсия, който е преотстъпен именно на Жирона. „Той има място в Барселона. Не исках той да напуска, това беше въпрос на финансовия феърплей. Искаме той да се върне.

Да играеш за Жирона не е същото като да играеш за Барса. Имаш повече спокойствие. Не знам дали някои от техните играчи ще се адаптират тук, те имат топ играчи, които са играли много добър футбол. Колко хора отразяват Барселона, а Жирона? Това няма нищо общо. Ерик се чувства по-освободен. Това няма да се промени“, „, коментира наставникът.

Треньорът на Барселона коментира и представянето на Роберт Левандовски и критиките към него, на които полякът отговори с хеттрик във вратата на Валенсия в предишния мач: „Ако той разбира критиката, трябва да разбере дали тя идва от треньора? Ние ценим Левандовски много и ще решим за него в края на сезона, но той има договор. Основната ни цел е да постигнем второто място. Голмайсторският приз не е основната цел за нас, искаме да сме втори. Ако освен това получим „Замора“ или „Пичичи“ (б.ред. – наградите за най-добър вратар и за голмайстор на първенството), това е добре“.

Чави се спря и на грешките на Роналд Араухо напоследък: „Футболът е игра на грешки, въпросът е да ги сведем до минимум. Това са пунктуални ситуации, не само при Роналд се е случвало, не мисля, че това се случва, защото мисли за новия си договор. Той ни е спасявал в много ситуации“.

Чави специално похвали и представянето на Фермин Лопес: „Той е голямо откритие за Барса, видяхме го веднага на тренировките и му се доверихме. Харесахме го, той е динамичен, има добро докосване. Той е играч на нивото на Барса. Горди сме, че го имаме в състава“.

Що се отнася до Витор Роке, Чави отново повтори, че за него също ще се решава в края на сезона.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558