Намери ни
To Top

Алпин докара А524 до минималното тегло

Отборът на Алпин започна сезон 2024 във Формула 1 с кола, която според мнозина запознати бе с между 10 и 15 килограма над минималното тегло, което пречеше сериозно на Пиер Гасли и Естебан Окон в първите стартове за годината.

Два месеца след началото на кампанията А524 вече отговаря на минималното тегло. Това олекотяване бе постигнато чрез по-ефективно конструиране на различни елементи от колата и въвеждането на различни подобрения.

Последното такова идва за Гран При на Маями и то представлява нов под, който ще бъде използван от Гасли.


Като модел подът е идентичен с този, който бе използван от Окон в Китай преди две седмици, но е по-лек.

Според шефа на Алпин Бруно Фамен това олекотяване на А524 се равнява на около 0.2 секунди на обиколка. Французинът обаче обясни, че не теглото е големият проблем на колата, а липсата на притискане.

„Битката е толкова тежка, че всеки напредък, колкото и минимален да е той, е добър и ние правим точно това. Теглото, хората говорят много за него, но не то беше основният проблем на колата.

„Големият недостатък е, че ние не генерирахме достатъчно сцепление и не можехме да накараме гумите да работят както трябва в квалификациите. По-добре е, че сме на минималното тегло, но не това беше главният проблем.

„Ние го решихме по-бързо от очакваното и аз съм доволен от работата на отбора, той натиска във всяка посока. Първоначално трябваше да имаме новия под тук, но хората във фабриката се напънаха и ние имахме една бройка още в Шанхай. Това е добър знак, но е малка част от разликата, която трябва да заличим, а това ще отнеме време“, заяви Фамен пред motorsport.com в Маями.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558