Намери ни
To Top

Официално: Легендата Марко Ройс си тръгва от Борусия (Дортмунд) в края на сезона

Легендарният футболист и капитан на Борусия (Дортмунд) Марко Ройс обяви официално, че си тръгва от клуба след края на сезона. Договорът на 34-годишния играч изтича в края на сезона и двете страни са се разбрали той да не бъде подновяван.

Ройс е роден в Дортмунд и е юноша на клуба, като играе още за Рот Вайс Аален и Борусия (Мьонхенгладбах). С „жълто-черния“ клуб той подписа през 2012 г.


Заедно с юношеския си период той прекарва над 21 години, свързани с Борусия (Дортмунд).

Марко Ройс е изиграл до момента 424 мача за Дортмунд, в които е вкарал 168 гола и е асистирал за други 128. С клуба е спечелил две Купи на Германия и две Суперкупи на Германия, като през 2013 г. достига с отбора и до финала в Шампионската лига, загубен от Байерн (Мюнхен) с 1:2. Три пъти е избиран за „Най-добър футболист в Бундеслигата“ (два пъти с екипа на Дортмунд и веднъж с Гладбах) и два пъти за „Футболист на годината в Германия“.

„Невероятно съм благодарен и горд от този специален момент в моя клуб Борусия (Дортмунд). Прекарах повече от половината си живот в този клуб и се наслаждавах на всеки ден, въпреки че, разбира се, имаше и трудни моменти. Вече знам, че ще ми бъде трудно да се сбогувам в края на сезона. И все пак се радвам, че вече има яснота и че можем да се концентрираме изцяло върху последните мачове, които са толкова важни. Имаме пред себе си голяма цел и всички искаме да я постигнем заедно. За целта се нуждаем от всеки един от нашите невероятни фенове, на които искам да изкажа искрените си благодарности за невероятната им подкрепа през годините“, заяви самият Ройс пред клубния сайт.

Шефът на Борусия (Дортмунд) Ханс-Йоахим Вацке пък добави: „Марко Ройс е един от най-великите играчи на клуба. Той е роден в Дортмунд, игра почти десет години в младежката ни програма, дванадесет години при професионалистите и дълго време беше капитан на нашия отбор. Връзката му с Борусия Дортмунд е изключителна. Пожелаваме на Марко всичко най-добро за бъдещето му. Силно се надяваме, че след края на професионалната си кариера той ще се завърне в Борусия, защото тук, в Дортмунд, го очакват достатъчно вълнуващи задачи“.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558