Намери ни
To Top

ПСЖ 0:0 Реал Сосиедад, пропуск на Мбапе

Френският шампион Пари Сен Жермен, който продължава да мечтае за трофей в Шампионската лига, и испанския Реал Сосиедад играят при резултат 0:0 на „Парк де Пренс“ в първи осминафинален сблъсък помежду им.

Парижани са в серия от 15 поредни срещи без загуба във всички турнири. Последното им поражение беше именно в ШЛ, където отстъпиха с 1:2 като гости на Милан на 7 ноември. В последните две издания на турнира обаче ПСЖ неизменно отпадаше именно в тази фаза, след като бе елиминиран от Реал Мадрид и Байерн (Мюнхен).


Реал Сосиедад беше сред сензациите в ШЛ през есента, след като спечели своята група, изпреварвайки миналогодишния финалист Интер, без да допусне нито едно поражение. Баските обаче не се намират в най-добрата си форма напоследък, като не отбелязаха нито едно попадение в последните си четири срещи във всички турнири, записвайки три поредни нулеви ремита и загуба с 0:1 от Осасуна в последния кръг на Ла Лига.

Луис Енрике е предприел една изненада в състава си – Лукас Бералдо дебютира в Шампионската лига, като той е предпочетен пред Люка Ернандес, който днес празнува рожден ден. Килиан Мбапе очаквано се завръща, след като пропусна двубоя с Лил. Баркола и Дембеле ще му помагат по двата фланга на атаката на парижани. 

Тежкият удар за гостите е, че капитанът Микел Оярсабал не е успял да се възстанови навреме за този мач и дори не е в групата. Андре Силва е на върха на атаката.

ПСЖ: Донарума, Хакими, Маркиньос, Данило, Бералдо, Заир-Емери, Руис, Витиня, Дембеле, Мбапе, Баркола

Реал Сосиедад: Ремиро, Галан, Льо Норман, Субелдия, Траоре, Мерино, Субименди, Мендес, Баренечеа, Силва, Кубо

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол