Намери ни
To Top

Лацио 0:0 Байерн (Мюнхен), без голове малко преди почивката

Отборите на Лацио и Байерн (Мюнхен) играят при резултат 0:0 в пъри 1/8-финален мач от Шампионската лига.

Въпреки че Маурицио Сари има двама играчи в лазарета и един, който търпи наказание, специалистът влиза в битката с баварците с възможно най-доброто, На вратата е Проведел, в отбрана виждаме Марушич, в халфовата линия солиднията Гендузи може да се окаже ключов при преливанията от отбрана в офанзива, а на върха на атаката безкомпромисният Чиро Имобиле ще тормози германската отбрана, която така или иначе не е в най-добрата си форма.

Томас Тухел знае, че няма право на повече грешки и ако иска да остане в борбата за поне един трофей, започва също с цял арсенал от силни играчи, които макар и да не демонстрират добра игра напоследък, те винаги могат да се окажат бомба със закъснител, която да накаже противника. Така под рамката на вратата застава опитният Нойер, пред него са Упамекано и Ким Мин – Жае, в халфовата линия Горетцка и Кимих ще придават тежест, а напред звездният Хари Кейн ще изпробва мерника си.

Гостите бяха решени на всичко да покажат, че няма да се поддадат на негативното стечние на обстоятелствата в Бундеслигата и по-малко от 120 секунди след първия съдийски сигнал Сане и Кимих осъществиха комбинация, която можеше да се превърне в попадение, но ударът срещна десния страничен стълб. В 7-ата минута пък амбициозен опит на головата машина Хари Кейн мина над вратата.

В следващия четвърт час баварците доминираха, но срещнаха добре сформираната отбрана на съперника и гостите се ограничиха с един удар в страни от вратата на Мазрауи и няколко обещаващи подавания в наказателното поле, които обаче бяха парирани.

Сприането на началния натиск на съперника даде кураж на „орлите“ да напуснат своята половина в средата на полувремето създадоха първата сериозна опасност пред вратата на Нойер. Луис Алберто се озова на границата на наказателното поле и стреля, но ударът му профуча над напречната греда.

След това двубоят премина в 

ЛАЦИОБАЙЕРН (МЮНХЕН)

Лацио /4-3-3/: 94. Иван Проведел, 77. Адам Марушич, 34. Марио Гила, 13. Алесио Романьоли, 23. Елсеид Хисай, 8. Матео Гендузи, 5. Матиас Весино, 10. Луис Алберто, 18. Густав Исаксен, 17. Чиро Имобиле, 7. Фелипе Андерсон

Байерн (Мюнхен) /4-2-3-1/: 1. Мануел Нойер, Нусаир Мазрауи, 2. Дайо Упамекано, 3. Ким Мин – Жае, 22. Рафаел Герейро, 6. Йошуа Кимих, 8. Леон Горетцка, 10. Льорой Сане, 25. Томас Мюлер, 42. Джамал Мусиала, 9. Хари Кейн

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол