Намери ни
To Top

Барса се размина с ново унижение и е сред най-добрите осем за Купата на Краля

Отборът на Барселона се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на Краля след успех с 3:1 при гостуването си на третодивизонния Унионистас де Саламанка. Домакините откриха резултата след гола на Алваро Гомес (31′), а за гостите обрата осъществиха Феран Торес (45′), Жул Кунде (69′) и Алехандро Балде (73′). Срещата бе ознаменувана и от участието на 21-годишния българин Борислав Станков – Слави, който се включи като резерва за тима от Саламанка през второто полувреме.

Станков заапочна срещата от резервната скамейка, а треньорът на домакините Даниел Понц пусна само испански футболисти в игра.


На пейката също всички бяха само местни момчета, а изключение направи единствено българският футболист.

Подобно на мача от 1/16-финалите за Купата Чави пусна състав, в който големите звезди отсъстват, но и не се доверява само на младежи без опит. На вратата стартира Пеня, а пред него видяхме играчи като Феликс, Кристенсен и Френки де Йонг. През второто полувреме се появи и голямата звезда на тима Роберт Левандовски.

Домакините изпробваха късмета си секунди след първия съдийски сигнал и централният нападател Лосада стреля в движение покрай дясната греда.

Логично, началният импулс бе бързо стопен и фаворитите от Барселона взеха инициативата. В следващите минути създадоха няколко положения пред вратаря Иван Мартинес, а най-близо до целта бе Сержи Роберто, който скочи високо при центриране от корнер в 7-ата минута, засече топката с глава и я прати в ръцете на Мартинес.

След това каталунците се ориентираха към тактика с изнесена преса и бавно пречупване на съперника. Така няколко безрезултатни центрирания от корнери по-късно се стигна до средата на полувремето, когато Марк Гиу получи изгодно подаване във вътрешността на наказателното поле, но не се възползва по най-добрия начин и стражът Мартинес отново излезе победител.

Неуспешните опити на „блаугранас“ имаха пагубен ефект и при първата по-сериозна ситуация пред тяхната врата, те се пропукаха. Хименес получи подаване в средата на терена, като изрита топката към наказателното поле, където на границата овладя Серано, който пък изсипа коженото кълбо в празно пространство в пеналтерията, а там връхлетя Гомес, който с воле от въздух разстреля безпомощния Пеня.

На крилете на вдъхновението домакините забравиха, че играят срещу гранд, който не прощава грешки и непосредствено преди края на полувремето допуснаха изравянване. Те натиснаха гостите в опит да се оттеглят на почивката с комфортен аванс от два гола, но вместо това при изпълнение на корнер и при последвалата суматоха в наказателното поле каталунците съумяха да откраднат топката и да организират бърза контраатака, с която матираха съперника. Жоао Феликс намери Феран Торес в центъра на терена, който за части от секундата се озова в половината на домакините, излезе очи в очи с вратаря и този път не остави шансове на Мартинес, под чийто плонж мина топката и в крайна сметка резултатът бе изравнен.

В началото на второто полувреме каталунците отново обградиха вратата на Унионистас де Саламанка, като последователно пропуски направиха Феликс, Ромеу и Гиу.

След час игрово време пък се появи българинът Борислав Станков – Слави, който замени Хорхе Растрохо.

Българинът нямаше много възможности да се порадва на позитивния резултат, който се беше заформил за отбора му и само девет минути след стъпването му на терена гостите осъществиха пълния обрат, който започнаха преди почивката. Каталунците най-накрая сломиха опълчението на съперника в отбрана и след като Жул Кунде получи подаване в половината на тима от Саламанка, отправи страховит удар от дистанция и порази Иван Мартинес, който отново нямаше какво да направи.

Третият гол стана факт след по-малко от пет минути. Алехандро Балде пое в половината на домакините, преодоля няколко бранителя, навлезе в наказтелното поле и вкара гол-шедьовър от малък ъгъл сам срещу вратаря.

След това мачът просто се доиграваше, като Иняки Пеня трябваше да се наложи само два пъти малко преди края на редовното време, както и веднъж в продължението. Стражът на каталунците демонстрира стабилност и момчетата на Чави се класираха официално за 1/4-финалите в турнира за Купата на Краля, с което поеха дъх от неприятния старт на астрономическата година.

УНИОНИСТАС ДЕ САЛАМАНКА 1:2 БАРСЕЛОНА
1 – 0 Адриан Гомес (31′)
1 – 1 Феран Торес (45′)
1 – 2 Жул Кунде (69′)
1 – 3 Алехандро Балде (73′)

Унионистас де Саламанка (4-4-2): 13. Иван Мартинес, 5. Ерик Руис, 4. Рамиро Майор, 22. Карлос Хименес, 15. Екаиц Хименес, 11. Алваро Гомес Мартин, 20. Жорди Антонио, 16. Адриан Гомес, 23. Хуан Серано, 17. Хорхе Растрохо, 7. Марио Лосада

Барселона: (4-4-3): 13. Иняки Пеня, 20. Сержи Роберто, 23. Жул Кунде, 15. Андреас Кристенсен, 3. Алехандро Балде, 21. Френки де Йонг, 18. Ориол Ромеу, 32. Фермин Лопес, 7. Феран Торес, 38. Марк Гиу, 14. Жоао Феликс

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол