Намери ни
To Top

Григор Димитров: Никога не съм се чувствал по-добре на корта

Григор Димитров записа седма поредна победа от началото на сезона. Най-добрият български тенисист се класира за третия кръг на Australian Open след успех с 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 срещу представителя на домакините Танаси Кокинакис. По време на срещата той трябваше да се справя и с публиката, която бурно подкрепяше съперника му.

“Видях, че на етап имаше затруднения с бедрото или с нещо друго.


Повиши агресията, а аз станах малко пасивен. Условията определено не бяха в моя полза. Съжалявам, че разочаровах зрителите, но единият трябваше да загуби. Трябваше да съм търпелив, защото изпуснах много шансове за пробив. Трябваше да съм търпелив, защото изпуснах много шансове за пробив”, сподели Григор след победата си.

Той коментира и отличната си форма, която показа и в края на миналия сезон: “Постоянството е ключът към успехите, а с екипа ми от години се движим в една посока и искаме да се върнем на върха. Трябва да наблягам много на физическата подготовка и лека-полека стигнахме дотук”.

“Никога не съм се чувствал по-добре на корта, намирам се на етап от живота ми, в който съм много щастлив от себе си, независимо дали печеля или не. Тенисът ми е дал много и съм много благодарен дори просто да ходя да тренирам. Наслаждавам се и на тренировките, знам, че има само един победител и не може винаги да си ти, но е важно да обичаш това, което правиш”, каза още Гришо.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис