Намери ни
To Top

Капитанът на Барселона за най-добрата защита срещу Реал Мадрид

Капитанът на Барселона Сержи Роберто иска от своя отбор да доминира във владението на топката в предстоящия сблъсък с Реал Мадрид във финала за Суперкупата на Испания. Мачът е в Рияд в неделя вечер от 21:00 часа българско време.

Подобно на колегата му при “белите” Начо Фернандес, Роберто има шанс за първи път да вдигне трофей с капитанската лента на ръката си, след като през лятото наследи Серхио Бускетс като първи капитан.

“Преди година се представихме много силно във финала за Суперкупата (3:1 за Барса – б.


р.) – припомни играчът на каталунците. – Това тогава беше един от най-силните ни мачове за сезона. Дано да успеем да го повторим. Нужно е топката да бъде основно при нас, защото това е най-добрият начин да се защитаваш срещу Реал. Наясно сме, че противникът е много опасен при центриранията и съответно трябва да сме на най-високо ниво до последната минута. Срещу тях никога не можеш да бъдеш спокоен”.

“Да съм капитан на Барса е сбъдната мечта за мен, а ето, че сега имам възможност и за трофей. Това ме прави още по-развълнуван”, продължи испанецът, който е част от “блаугранас” от 17 години насам.

Договорът на Роберто с клуба обаче изтича в края на сезона. “Искам да благодаря на Чави. Той винаги е бил мой идол. Имах шанса да бъда съотборник с него, а сега съм късметлия да го имам и като треньор. Иначе аз винаги ще съм на разположение, когато Барселона се нуждае от мен. Няма проблем да преподпиша. По принцип съм халф, но се наложи да действам на крилото. Винаги съм правил това, което наставникът иска. След като Жоао Кансело и Жюл Кунде обаче играят основно на бека, аз си прекарвам добре в средата на терена”, каза още Роберто.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол