Намери ни
To Top

Все още няма опасност за поста на Чави, но януари ще бъде решаващ за бъдещето му

Въпреки последните лоши резултати на Барселона, на този етап няма опасност за поста на наставника Чави Ернандес и той все още има доверието на клубния президент Жоан Лапорта, твърди каталунското издание “Спорт”. Тимът загуби дербито с Реал Мадрид, не спечели гостуването на Райо Валекано, бе надигран тотално от Жирона, а и записа две последователни загуби при гостуванията в Шампионската лига, като снощи отстъпи на дебютанта Роял Антверп с 2:3.

В ръководството на “блаугранас” определено има много притеснения относно последните изяви на отбора и формата на някои играчи.


В Барса разбират, че Чави има достатъчно кредит на доверие, за да се измъкне от тази ситуация, и към момента към него няма ултиматум или нещо подобно. През януари, когато на карта вече са поставени трофеи като Суперкупата на Испания и Купата на Краля, ситуацията в отбора ще бъде оценена и всички се надяват, че нещата ще се обърнат в обратна посока спрямо сегашното положение.

В Барселона вече достатъчно пъти подкрепи публично Чави и не смятат да го правят всеки ден. Нивото на доверие не се е променило. От клуба казват: „Нищо не се е променило при Хави“ след снощната загуба, но натискът върху треньора съществува, пише още “Спорт”. Според изданието преди мача в Белгия снощи е имало разговор между Чави, Лапорта и спортния директор Деко, в който е била анализирана ситуацията  и случващото се напоследък. Тримата са съгласни с много аргументи и мислят еднакво, но има настояване треньорът да бъде по-строг в съблекалнята и да се набляга на предупреждението към слабите изяви на някои играчи, които до момента изглеждаха недосегаеми.

Гостуването на Валенсия на “Местайя” през уикенда трябва да бъде повратна точка, за да се завърши годината при приемливи условия, като е нужно да има реакция от страна на каталунците. Оттам нататък идва месец януари, който е наистина решаващ за бъдещето на проекта. Жоан Лапорта чака доброто на клуба да се случи както миналата година и Чави да си върне доверието. В противен случай се задава мрачно и неясно бъдеще, пише каталунското издание.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол