Намери ни
To Top

В Ювентус поглеждат към сензацията в Бундеслигата за заместник на Влахович

Ювентус е набелязал нападателя на сензацията Байер (Леверкузен) Виктор Бонифейс, твърди “Гадзета дело Спорт”. Спортният директор на “бианконерите” Кристиано Джунтоли е поставил 22-годишния нигериец начело в списъка си с трансферни цели, ако Душан Влахович бъде продаден.

В момента сърбинът има договор в Ювентус до лятото на 2026 г. В клуба са инициирали контакти за обсъждане на подновяване на контракта на Влахович, но за момента има голяма разлика между разговорите с агентите и стигането до съгласие.


Не на последно място, защото сръбският нападател има споразумение за увеличаване на заплатата през всяка година, което би довело до това да печели близо 12 млн. евро през последната година от договора си, а той едва ли ще иска да се откаже от тази клауза, уточняват от “Гадзета дело Спорт”. Това би утежнило сериозно бюджета на Ювентус и макар в клуба много да ценят Влахович, не е изключено да се разделят с него, особено ако той няма желание да поднови договора си и да намали възнаграждението си.

При такова развитие на нещата именно Виктор Бонифейс е фаворитът за заместник на Влахович. Нигериецът бе взет само за 20 млн. евро от  белгийския Роял Юнион СЖ, но страхотните му изяви със сигурност направиха цената му в пъти по-голяма. Нападателят в момента взима малко над 1 млн. евро годишно в Леверкузен и очевидно дори и с много голямо увеличение няма как да прибира заплатата, която получава Влахович в момента в Ювентус.

От друга страна, “аспирините” са финансово стабилен клуб и със сигурност няма да продават звездата си на всяка цена, като само при добра оферта биха се разделили с него. Такива свежи средства в Юве биха дошли именно при продажба на Влахович.

Бонифейс се представя отлично за Леверкузен, като има 14 гола и 7 асистенции в 21 мача за “аспирините”. Той е в полезрението на редица европейски грандове.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол