Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/11/screenshot481855.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Нов национален стадион най-рано след пет години – Sportove
Намери ни
To Top

Нов национален стадион най-рано след пет години

По всичко изглежда, че България скоро няма да има нов национален стадион. Макар в публичното пространство да се коментират различни варианти за изграждането му, до този момент не са предприети дори първи стъпки за реализация на строителството, което е индикация, че ще си останем със стадион “Васил Левски” поне още пет години.

“Хоризонтът на нашето правителство не предполага построяването на нов национален стадион. Правим проучвания за къде е най-подходящата локация, колко би струвало и евентуално проектиране на такова съоръжение”, заяви вчера пред бТВ министърът на спорта Димитър Илиев.


Ако думите му се сбъднат и правителството изкара целия си 4-годишен мандат, това означава, че в най-добрия случай след 3,5 години ще имаме проект за нов национален стадион. Строителството ще отнеме минимум още 24 месеца и реално съоръжението би могло да е готово за експлоатация към 2028-2029 година.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558