Намери ни
To Top

Молде се опълчи на Галатасарай, но турците ликуваха накрая

Галатасарай постигна трудна, но сладка победа с 2:1 в реванша с Молде от плейофа за влизане в групите на Шампионската лига. Това бе изключително ценен успех за турския гранд, който му гарантира класиране в групите на най-силния клубен турнир. Той бе спечелил и първия мач в Норвегия с 3:2 и с общ резултат 5:3 продължава напред в утрнира.

Срещата започна отлично за Галатасарай, който поведе в резултата още в 7-ата минута от дузпа, отсъдена за задържане срещу Мауро Икарди.


Аржентинецът изпълни наказателния удар и вкара за 1:0.

Молде обаче не бе готов да се предаде и в 66-ата минута възстанови равенството. Ерик Хестад бе точен след хубава атака по десния фланг.

Гостите бяха напът да направят пълен обрат и да изравнят общия резултат от двата мача. В 82-рата минута те пратиха за втори път топката във вратата на „Чим бом“, но попадението на Ветон Бериша не бе зачетено заради засада.

В добавеното време на мача Галатасарай реши всичко в своя полза, а героят бе Анхелиньо, който отбеляза красив гол от фаул за крайното 2:1.

Така Галатасарай отново ще играе в групите на Шампионската лига, докато Молде ще трябва да се задоволи с място в групите на Лига Европа.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол