Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/08/screenshot473498.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Ангола не се поколеба срещу домакина Филипините – Sportove
Намери ни
To Top

Ангола не се поколеба срещу домакина Филипините

Националният отбор на Ангола по баскетбол взе важна победа на Мондиал 2023 срещу Филипините със 70:80 (19:12, 14:24, 19:20, 18:24) в зала „Смарт Аранета Колизеум“ в Манила. Домакините се радваха на огромна подкрепа от трибуните, но африканската страна показа по-добра игра и се нареди на трета позиция в група „А“ с една победа и една загуба, като във вторник от 11:00 часа ще срещне Доминиканската република. Селекцията на Чот Рейес пък още няма победа и ще търси такава срещу Италия на 29 август от 15:00 часа.

Подкрепата от трибуните изглежда бе почувствана от играчите на Филипините, които съумяха да настъпят напред в резултата още в средата на първия период, водени най-вече от звездата на тима Джордан Кларксън.


В течение на срещата анголските баскетболисти показаха, че няма да се дадат толкова лесно. Те дори обърнаха мача преди почивката чрез центъра от Атланта Бруно Фернандес и така се прибраха след втората четвърт при 35:33 в полза на африканската страна. 

Равностойната битка продължи и в третата част. Двамата играчи от НБА – Кларксън и Фернандо, даваха всичко от себе си, за да могат отборите им да вземат ключовата победа. Въпреки това и двете звезди не показаха перфектна игра, изпускайки множество важни стрелби. За Ангола Герсон Гонсалвес влезе в ролята на лидер и сякаш направи изцяло разликата, с която тимът си спечели и двубоя при 70:80.

За победителите на върха застана Герсон Гонсалвес със 17 точки и 6 борби. Герсон Домингос пък записа 15 точки и 7 асистенции, а Бруно Фернандо 14 точки и направи 7 борби.

При домакините Джордан Кларксън реализира цели 21 точки, добавяйки и 7 асистенции, които обаче се оказаха недостатъчни.

Снимка: ФИБА

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558