Намери ни
To Top

Героят Слукас: Бихме Реал и Фенербахче с по 15 точки, може ли някой да ни каже нещо?

Плеймейкърът на Панатинайкос Костас Слукас се превърна в големия герой за триумфа на “детелините” в Евролигата през този сезон. Гардът наниза 24 точки при 6/6 стрелба от игра и 8/9 от наказателната линия при победата на ПАО над Реал Мадрид с 95:80 на финала в най-силния клубен европейски турнир. Така Слукас бе избран за MVP на Финалната четворка, като заедно с нея добави четвърта титла от надпреварата в своята визитка.

“Можете ли да ми разкажете по-невероятна житейска история през последните 20 години? Знаехме, че Реал ще влезе в мача силно, но трябваше да останем плътно зад тях.


Олимпиакос направи тази грешка и допусна да изостане с 25 точки. След това е много трудно да наваксаш такъв пасив. Те откриха начин, но вече бе твърде късно. Останахме близо до полувремето и си казахме, че можем да го направим. Заздравихме защитата и вкарахме трудни стрелби. Победихме Реал и Фенербахче с по 15 точки, може ли някой да ни каже нещо? Ние сме най-заслужилият шампион в Европа.

Нямам думи. В началото си мислех само, че можем да се класираме за Финалната четворка, но апетитът идва с яденето. Това е невероятен момент. Много съм горд. Работих здраво и имам самочувствие. Беше трудно година за нас, но се борихме ежедневно. Както виждате, химията между нас растеше постоянно”, сподели Слукас след мача.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558