Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/08/screenshot472382.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Димитър Ангелов пред Sportal.bg: Амбициите на Левски винаги са високи – Sportove
Намери ни
To Top

Димитър Ангелов пред Sportal.bg: Амбициите на Левски винаги са високи

Треньорът на Левски Димитър Ангелов застана пред камерата на Sportal.bg, за да разкрие очакванията си за новия сезон, амбициите на „сините“ и предстоящите съперници в контролите преди старта на новия сезон в Националната баскетболна лига. 

– Какви са амбициите на Левски за новия сезон? 
– Амбициите винаги са ни високи. Знаете, финансовото ни положение не е много розово.


Запазихме отбора от миналата година с някои изключения. Надявам се да надградим и ще се борим за призовите места, това са ни амбициите винаги. 

– Няма ли да е малко трудно младите играчи да се напаснат с по-опитните? Всъщност Златин Георгиев и Асен Великов са по-опитните, какво влияние имат те над младите състезатели? 
– На младите играчи вече ще им е втора година. Миналата година натрупаха опит и тази година ще им е по-лесна. Смятам, че ще имаме добър отбор, който ще е конкурентен на останалите. 

– С оглед на селекциите на останалите отбори, къде ще бъде мястото на Левски през новия сезон? 
– Много е рано да говорим за места и за отбори. Никой от отборите не е завършил селекцията си. Знаете, че по време на сезона могат да се правят трансфери, така че в началото всички тръгват с едни амбиции и накрая на сезона нещата не са точно така. Сезонът е доста дълъг, има време и ще видим кой къде ще е. 

– Балкан стяга доста сериозна селекция, именно това е съперникът ви за Суперкупата в началото на месец октомври. Левски пък е отбор, който умее да играе добре в подобни мачове. Ще успее ли да се справи Левски с Балкан. 
– Балкан последните две години е шампион, участва в евротурнирите всяка година и е нормално да сглобят боеспособен отбор. При тях доста играчи напуснаха, идват нови играчи и ще им е трудно в началото на сезона да са максимално обиграни. За нас пък е предимството, че запазихме състава и при нас нещата ще се случват много по-лесно. Смятам, че имаме нашите шансове. 

– Предвиждате ли контролни срещи преди началото на сезона? 
– Организирали сме един турнир в Пловдив, има още няколко варианта за други мачове.

– Кога ще бъде този турнир в Пловдив и кои отбори ще се включат в него? 
– 16 септември, доколкото знам Академик, ЦСКА и Балкан. Може би Балкан няма да участва, защото има някаква друга контрола в чужбина, още се уточняват нещата.

Снимки: Борислав Трошев

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558