Намери ни
To Top

Хетафе 0:0 Барселона, червен картон за Рафиня

Хетафе и Барселона играят при резултат 0:0 на „Колизеум Алфонсо Перес“. 

Срещата започна с атаки и към двете врати и пролуки в двете защити. Още във втората минута Гюндоган можеше да направи мечтан дебют. Топката стигна до него в наказателното поле, ударът му бе спасен, но се оказа, че е имало засада.


При първата си атака Хетафе бе близо до гол. Хуанми Латаса се озова зад защитата. Той беше сам срещу Тер Стеген, но под натиска на Кунде той не успя да отправи точен удар.

Последва центриране от фал на Гюндоган, което намери Левандовски непокрит. Неговият изстрел с глава не създаде големи проблеми на Сория, а повторенията показа, че полякът е бил в засада. Барса имаше предимство, но домакините бяха наредени компактно и не оставяха много пространства. Темпото не беше много високо, но в 26-ата минута Ромеу можеше да открие резултата. Той проби през центъра, финтира бранител и отправи удар, но топката мина покрай дясната греда на Сория.

Отговорът на Хетафе бе отлична атака, която завърши с точен удар. Иглесиас стреля от границата на наказателното поле, но Тер Стеген се справи. В 36-ата минута каталунците стигнаха до нова възможност. Великолепно подаване на Кунде изведе Рафиня зад защитата. Бразилецът беше сам срещу вратаря, но стреля право в него. След това топката се удари в Митрович и срещна гредата.

Малко след пропуска си Рафиня получи жълт картон. Последва пауза за вода, а след нея бразилецът си изкара директен червен картон. Той влезе с лакът в главата на Дамиан Суарес и бе изгонен.

Изнервяне имаше и в двата отбора, но това не попречи да се стигне до опасни ситуации в добавеното време от 10 минути на първата част. Центриране на Педри бе отклонено, но Сория се справи. Малко преди края на полувреме Аленя бе оставен непокрит и стреля с глава, но прати топката над вратата.

Новите попълнения на каталунците Илкай Гюндоган и Ориол Ромеу са в стартовия състав. На привлечения от Манчестър Сити халф много ще се разчита този сезон. Ромеу е юноша на Барса, но има един мач за първия тим през 2010 г. Другите в халфовата линия са Френки де Йонг и Педри, а Гави е оставен на пейката.

ХЕТЕФЕ – БАРСЕЛОНА

ХЕТАФЕ: Сория, Дамиан, Иглесиас, Митрович, Дуарте, Гастон, Аленя, Джене, Максимович, Мата, Латаса
БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Кунде, Араухо, Кристенсен, Балде, Педри, Ромеу, Де Йонг, Гюндоган, Рафиня, Левандовски


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол