Намери ни
To Top

Барселона намери евентуален заместник на Миротич

Отборът на Барселона вероятно съвсем скоро ще подпише с доскорошния играч от НБА Джабари Паркър. „Каталунците“ привлякоха Уили Ернангомес, а сега ще се надяват поредното име от най-силното първенство на света да може да замести в състава им звездата Никола Миротич, който си замина в посока Олимпия Милано.

Според Mundo Deportivo 28-годишното крило вече е преминал медицински тестове. Неговото добро физическо състояние е било важна част от решението на „лос кулес“, имайки предвид изпълнената му с проблеми в коляното кариера в НБА.


Паркър е избран под №2 в Драфта през 2014 година от Милуоки Бъкс, където прекарва следващите 4 години. След това той играе в Чикаго Булс, Вашингтон Уизардс, Атланта Хоукс, Сакраменто Кингс и Бостън Селтикс.

В компанията на Джейсън Тейтъм през сезон 2021/22 той отбелязва средно на мач по 4.4 точки и 2.3 борби, а в последния сезон не игра нито в един мач. За 8 години в „лигата на извънземните“ пък 201-сантиметровият баскетболист записва по средно 14.1 точки, 5.0 борби и 2.0 асистенции.

Снимка: Imago

Ощр от категория Баскетбол