Намери ни
To Top

Манчестър Сити официално обяви раздялата с Марез

Манчестър Сити официално обяви трансфера на Рияд Марез в Ал-Ахли. „Гражданите“ ще получат 30 милиона паунда за 32-годишния алжирец, който в продължение на пет сезона бе част от състава на Джосеп Гуардиола. Той спечели 11 значими трофея с екипа на Манчестър Сити, като изигра 236 мача за клуба, в които отбеляза 78 гола и направи 59 асистенции.

„Да играя за Манчестър Сити беше чест и привилегия.


Дойдох в клуба да печеля трофеи и да изпитвам наслада от моя футбол и успях да постигна всичко това, че и много повече. Прекарах пет незабравими години в този футболен клуб, работейки с невероятни играчи, фантастични привърженици и най-добрия мениджър в света. Събрах прекрасни спомени за цял живот. Начинът, по който печелихме титлите във Висшата лига, водейки битките с Ливърпул и Арсенал, подчерта колективното ни желание и манталитет да бъдем най-добрите. Манчестър Сити винаги ще бъде огромна и щастлива част от моя живот“, заяви Марез на изпроводяк.

Манчестър Сити привлече Марез от Лестър през 2018 година, когато плати за него 60 милиона паунда.

Ал-Ахли, който се завърна в елита, след като прекара един сезон във втора дивизия миналия сезон, вече се подсили с нападателя на Ливърпул Роберто Фирмино, който пристигна със свободен трансфер, и сенегалския вратар на Челси Едуар Менди.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол