Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/07/screenshot465711.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Италия и Турция официално обединиха кандидатурите си за Евро 2023 – Sportove
Намери ни
To Top

Италия и Турция официално обединиха кандидатурите си за Евро 2023

Италия и Турция поискаха да обединят кандидатурите си за домакинство на Европейското първенство по футбол през 2032 година, обяви УЕФА. Турската федерация подаде индивидуални заявки за организиране на Евро 2028 и на Евро 2032, докато през април от Апенините поискаха домакинството само на континенталния шампионат през 2032 година. 

„УЕФА вече започна работа с футболните федерации на Италия (FIGC) и Турция (TFF) за изготвянето на документацията по съвместната им кандидатура, която да отговаря на всички необходими изисквания“, заявиха от Европейската футболна централа. 

Ако всичко се развие по план, общата заявка на Турция и Италия ще бъде представена на Изпълкома на УЕФА на 10 октомври, който ще разгледа кандидатурите и ще определи домакините на Евро 2028 и на Евро 2032.


Съвместна заявка за организиране на континенталния шампионат през 2028 година вече подадоха Англия, Република Ирландия, Северна Ирландия, Шотландия и Уелс.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558