Намери ни
To Top

Сакраменто изпълни основната си лятна цел

Отборът на Сакраменто Кингс изпълни основната си цел да удължи договора на своята звезда Домантас Сабонис. Литовският национал, чиято досегашна сделка приключваше през следващата година, е постигнал споразумение с ръководството на “кралете” за нов контракт, който ще му донесе $217 милиона в следващите пет години, съобщи авторитетният журналист Ейдриън Войнаровски от ESPN.

По този начин тимът на Майк Браун вече почти окомплектова състава си за предстоящия сезон, като дори разполага с още $13 милиона, чрез които да си набави нови попълнения от свободния пазар.


До този момент “кралете” подновиха договорите на Сабонис, Трей Лайлс, Алекс Лен и Кеслър Едуардс, а освен това най-сетне привлякоха в редиците си българския национал Александър Везенков, както и Крис Дуарте от Индиана Пейсърс.

27-годишният Сабонис се превърна в основна фигура в отбора на Сакраменто през миналия сезон, който бе и първият му в тима след сделката с Индиана миналото лято. 216-сантиметровият литовец постигна по 19.1 точки, 9.7 борби и 4.2 асистенции в редовния сезон, като помогна на тима си да спре 16-годишната суша без участие в плейофите.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Баскетбол