Намери ни
To Top

Партизан е на крачка да запази още една от звездите си

Партизан вероятно ще запази още една от звездите на отбора в състава си. След като преди дни стана ясно, че Кевин Пънтър ще остане в Белград и няма да премине в Барселона, то вече се появи и информация, че Зак ЛиДей също ще помага на „гробарите“ през следващия сезон и няма да стане част от Олимпиакос.

Грандът от Пирея прояваше интерес към състезателя, който носеше неговия екип през сезон 2018/2019, за да потърси в него заместник на заминалия в Сакраменто Кингс Александър Везенков. Явно сделката е пропаднала и ЛиДей ще си остане в Белград, което е още една глътка въздух за „черно-белите“.


Те вече се разделиха с Матиа Лесорт и Данте Екзъм, като съответно първият отиде в Панатинайкос, а вторият в тима от НБА Далас Маверикс.

29-годишният играч записа средно 11.4 точки и 5.1 борби в Евролигата, където неговият клуб отпадна от Реал Мадрид на крачка от Финалната четворка. В Адриатическата лига пък той вкара по 12.3 и спечели 5.1 борби, а Партизан стана шампион след драматичен финал срещу Цървена звезда.

Снимка: Imago

Ощр от категория Баскетбол