Намери ни
To Top

Първото домино падна – Ред Бул потвърди раздялата с Нюи

Отборът на Ред Бул обяви официално, че Ейдриън Нюи ще се раздели с тима, потвърждавайки появилите се в последните дни спекулации, че легендарният дизайнер е решил да напусне Милтън Кийнс.

Нюи ще се раздели с „биковете“ в първата четвърт на 2025 година. Дотогава той ще намали участието си в проекта във Формула 1. Вместо това той ще се фокусира върху работата по RB17, първата хиперкола на Ред Бул.


Нюи се присъедини към Ред Бул в началото на 2006 година, след като преди това бе част от екипа на Макларън. Неговото първо произведение в Милтън Кийнс бе RB5 от 2007 година, който постигна един подиум с Марк Уебър в Гран При на Европа.

Година по-късно дойде и първата победа за Ред Бул, която обаче бе спечелена от Себастиан Фетел с Торо Росо в Гран При на Италия. Тогава германецът управляваше идентичен болид с този на Уебър и Дейвид Култард, тъй като правилата позволяваха клиентски автомобили. Дизайните на Нюи в Ред Бул имат спечелени общо седем пилотски и шест конструкторски титли с Фетел и Макс Верстапен.

Бъдещето на Нюи все още не е ясно, но е много вероятно след раздялата му с Ред Бул той да премине в конкурентен тим. Последните информации са, че британецът сериозно обмисля предложението, което е получил от Ферари. Не се знае кога той ще може да започне работа в Маранело предвид контракта, който той има с Ред Бул.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558