Намери ни
To Top

Иван Петков изведе Украйна до „Чалъндж“ турнира за влизане в Лигата на нациите

Женският национален отбор по волейбол на Украйна достигна до финал в тазгодишното издание на Златната европейска лига. На полуфиналите украинките надиграха Чехия с 3:1 и ще срещнат Швеция в спора за златото.

Така тимът, воден от българския треньор Иван Петков, с помошник Лазар Лазаров, получи шанса да играе на световния Чалъндж турнир, победителят от който получава промоция за Лигата на нациите за 2024 година. За него се класират първите два от Златната лига.


В „Чалъндж“ турнира родните специалисти и тимът на Украйна ще имат за съперници националните отбори на Франция (домакини на надпреварата), Швеция, Колумбия, Кения, Мексико, Виетнам и тимът, който има най-лошо класиране от „чалъндж“ отборите в Лигата на нациите 2023.

Състезанието ще се проведе в Лавал (Франция) от 27 до 30 юли. Първенецът взима билет за Лигата на нациите следващия сезон.

В турнира ще има още едно българско присъствие. Родният делегат Светослав Златарев получи поредно престижно назначение, като ще вземе участие като съдийски треньор.

Ощр от категория Волейбол