Намери ни
To Top

Канело за бившия си мениджър Де Ла Хоя: Не го искам в живота ми

Световният шампион по бокс в супер-средна категория Сау Канело Алварес не се изказа ласкаво за своя бивш спортен мениджър и промоутър – Оскар де Ла Хоя. 

Канело и Ла Хоя са замесени в общ проект за първи път след раздялата им през 2020-а. Мексиканецът ще се боксира срещу сънародника си Хайме Мунгуя на 4-и май в Лас Вегас. Битката ще бъде промотирана от Де Ла Хоя и неговата компания “Golden Boy Promotions”, които менажират кариерата на Мунгуя.


 

Припомняме, че Канело и Ла Хоя се съдиха през 2020-а след близо десет години съвместна работа. 

“Не искам да съм приятел с Оскар. Така съм си добре. Пожелавам му всичко най-хубаво, но не искам той да е в живота ми. Не искам да идва близо до мен”, категоричен е нокаутьорът от Гуадалахара.

51-годишният Оскар де Ла Хоя е бивш световен шампион в няколко дивизии, но вече не е на възраст да се справи сам с Канело в ринга. Затова се надява непобеденият 27-годишен боец Хайде Мунгуя да свърши тази работа вместо него.

“Канело може да бъде победен, защото вече е амортизиран. Когато беше на възрастта на Мунгуя, той беше опасен. Сега също е, но Хайме е “новото Ферари”, а Канело е старото, което вече не може да дава толкова газ. Хайме е следващият шампион. Той ще поеме щафетата, след като победи Канело. Време е за свежа шампионска кръв”, отвърна бившият световен шампион в шест различни категории.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Бойни Спортове