Намери ни
To Top

Миналогодишните шампионки на България Ирена Мишонова и Десислава Николова дадоха старт на турнира в Свети Влас

Миналогодишните шампионки на България се събраха отово, за да вземат участие и в тазгодишната Национална верига на България, която стартира днес в Свети Влас на големия турнир Мarina Dinevi Open. На пясъка за втора поредна година ще играят Ирена Мишонова и Десислава Николова. Общо 16 мъжки и 12 женски двойки влязоха в надпреварата за разпределението на апетитния награден фонд от 10 000 лева. 

При мъжете има една напълно чуждестранна и две смесени двойки.


При жените една смесена двойка – България и Украйна. В първите два мача от програмата при жените днес играят Ева Петрова/Дарина Киндова срещу Бояна Иванова/ Весела Запрянова и Ирена Мишонова/Десислава Николова срещу Йоана Калфинова/Мария-Елена Бояджиева. 

При мъжете първият мач е Димитър Механджийски и Милош Милич срещу Лазар Коларич и Джорджи Класнич. „На този турнир лично аз очаквам изненади, защото двойките не са тези, които играха на предишните два кръга в България. Специално при мъжете има доста размествания, тъй като всеки състезател има право да играе с друг съотборник. Ще бъде интересно. В зависимост от това как ще се оформят фаворитите през днешния и утрешния ден, след първите мачове в групите, ще има вече някакви нагласи“, каза Огнян Андонов, главен съдия на турнира. Мачовете ще се играят до 1 юли включително, а полуфиналите и финалите са на 2 юли. 

Турнирът се провежда под егидата на Българска федерация волейбол и се организира от Nu Boyana Film Studios и техния изпълнителен директор Ярив Лернер, с партньорството на яхтено пристанище Марина Диневи.

Ощр от категория Волейбол