Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/06/screenshot456845.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Марк Маркес няма да стартира на „Ассен“ днес – Sportove
Намери ни
To Top

Марк Маркес няма да стартира на „Ассен“ днес

Шесткратният световен шампион в MotoGP Марк Маркес ще трябва да пропусне второ поредно основно състезание в кралския клас, след като получи лекарска забрана да стартира в днешната Гран При на Нидерландия.

Испанецът не участва в основната надпревара на „Заксенринг“ в Германия преди седмица, след падането си в неделната загрявка. За него това беше общо петото падане за уикенда в Саксония, а след него той получи контузия на палеца на лявата си ръка.

Въпреки нея той получи разрешение от докторите на шампионата да участва в Гран При на Германия, но сам реши да се оттегли от състезанието.


Освен контузията на палеца в дните след уикенда в Саксония стана ясно, че испанецът има още травми на глезена и ребрата.

Но и тези контузии не го спрях от участие в Гран При на Нидерландия на „Ассен“, където той регистрира две падания, по едно в петък и събота. Вчера в спринта Маркес финишира едва 17-ти и след него стана ясно, че с участието си на „Катедралата на скоростта“ тази седмица той е усложнил състоянието си. Именно поради тази причина докторите на MotoGP се намесиха и забраниха на испанеца да стартира в основното състезание днес.

Добрата новина за Маркес е, че сега предстои петседмичната лятна пауза в MotoGP, която да му позволи да се възстанови напълно, преди да се завърне на борда на своя мотоциклет за Гран При на Великобритания в началото на август. Първоначалното календарът на кралския клас предвиждаше спирка в Казахстан след две седмици, но стартът на „Сокол“ беше анулиран, тъй като пистата все още не е завършена.

Маркес трябваше да стартира днешната Гран При на Нидерландия от 17-то място, а след неготово оттегляне Енеа Бастинини (Дукати), Лоренцо Савадори (Априлия), Щефан Брадъл (LCR Хонда), Аугусто Фернандес (Tech3 ГАСГАС), Икер Лекуона (Хонда) и Йонас Фолгер (Tech3 ГАСГАС) ще се придвижат с по едно място напред на стартовата решетка.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558