Намери ни
To Top

Миньор ще се подсили с четирима нови – Господинов: Българският манталитет си е български манталитет

Наставникът на Миньор (Перник) Христо Господинов заяви след домакинската загуба с 1:2 от дублиращия отбор на Левски, че футболистите му са спестили сили предвид вече спечелените първо място и промоция за Втора лига, което го счита за негова грешка.

Специалистът разясни пред Sportal.bg, че за следващата година иска да запази ядрото на отбора и да надгради с нови три-четири попълнения.

„Излязохме с мисъл за купата.


На полувремето си казахме, че футболът се играе в двете фази. Имаше хубави неща във фаза “атака”, но не бяхме готови за противодействие в защита. Общо взето пестяхме сили, но това си го определям като моя грешка, защото още през седмицата казахме на част от футболистите, че ще излязат в почивка. Българският манталитет си е български манталитет, но оправдание няма. Днес не показахме това лице, което по принцип имаме, и противникът заслужено победи.

Горчив привкус от загубата. По-значим празник можеше да стане с по-добра игра, победа и повече зрители на трибуните. Искам да благодаря на всички, които днес ни уважиха, защото през годината, макар и малко, пернишкият фен показа, че е верен. Където и да сме пътували, никъде не сме оставали сами.

Едно от нещата, които си поставих за цел връщайки се в клуба, е да върнем феновете, но ще трябва по-дълъг период от време отново да им спечелим доверието, уважението. Миньор да застане на позициите, които е имал през годините. Надявам се догодина с добро представяне пернишкият фен да се върне.

Основната ни цел еда запазим ядрото от футболисти. Текат и разговори с ръководството в тази насока. Ще искаме да се подсилим с трима-четирима играчи. Ще се опитаме да избягаме от българския стереотип и манталитет при спечелване на промоция повече от половината отбор да си тръгне. По този начин няма как да стане надграждане. Отбор се изгражда с търпение.

За момента сигурен напускащ няма. Спрямо това кой напусне, това ще е опорната точка, върху която ще се гради нашата селекция“, разясни Христо Господинов.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Владимир Иванов

Ощр от категория efbet Лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558