Намери ни
To Top

Тони Паркър смята, че Сан Антонио Спърс е перфектното място за Виктор Уембаняма

Четирикратният шампион в NBA Тони Паркър заяви, че Сан Антонио Спърс е перфектното място за френския му сънародник Виктор Уембиняма, който бе избран под номер 1 в тазгодишния драфт.

Пред агенция АП, 41-годишният Паркър предрече бляскаво бъдеще за 19-годишния Уембаняма в NBA.

Тони Паркър прекара 17 сезона с екипа на Спърс, спечели титлите в асоциацията през 2003-а, 2005-а, 2007-а и 2014 година и познава организацията из основи.

„Знам, че той искаше да отиде в Сан Антонио, така че сега изглежда това е била неговата съдба, особено с френската връзка, която изградихме през годините.


Той ще продължи това наследство. Страхотно“, коментира Паркър.

„Виктор е уникален. Уменията му са изключителни. Не сме виждали играч с подобен ръст да стреля по този начин и да умее да дриблира като него. Начинът, по който играе, просто е различен. Нямам търпение да го видя как се представя в отбора на Сан Антонио Спърс“, каза още бившият френски национал.

Паркър, който притежава част от френския тим АСВЕЛ Вильорбан, поддържа добри отношения с Уембаняма, който играе един сезон за неговия отбор.

„Когато беше изтеглен жребият за реда на избор в драфта, говорихме с Виктор, разменихме си съобщения, а така беше и вчера. Много съм щастлив за него и определено ще го подкрепям“, добави Тони Паркър.

Попитан какъв съвет би дал на Виктор Уембаняма, за да се адаптира тинейджърът бързо при Спърс и в NBA, Паркър отговори: „Трябва да бъде себе си, а той вече е такъв. Не се притеснява от напрежението и очакванията, а мисля, че Сан Антонио наистина е перфектното място за него. Той е в добри ръце. Ще му трябва малко помощ, за да спечели титлата, защото това е най-трудното нещо в NBA. Спърс ще трябва да свършат много работа, за да сглобят парчетата около Виктор и да успеят да се превърнат в претендент за трофея.“

Според Паркър, израстването на Уембаняма ще допринесе и за френския национален отбор. „Очевидно, бъдещето изглежда светло за нас“, каза той.

Ощр от категория Баскетбол