Намери ни
To Top

Стилияна Николова: Надявам се, че утре всички композиции ще ги изпълня много по-добре

Стилияна Николова спечели квалификациите и се класира за финалите на многобоя и на три от четирите уреда на Европейското първенство по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан). Вчера тя игра стабилно на обръч и на топка, но днес допусна неточности на лента и груба грешка на бухалки. Изключително сложните съчетания и голямата артистичност й осигуриха първото място с 97.850 точки.


Със същия сбор на втора позиция е Боряна Калейн, която игра само три уреда.

„Определено навлязох в състезанието. По-спокойно ми е вече, отколкото преди да започнем. Винаги има какво още да се желае и се надявам, че утре всички композиции ще ги изпълня по един много добър начин“, каза Николова след днешното си участие.

За две от оценките от българския щаб подадоха контестации. Вчера на обръч тя беше отхвърлена от съдиите, но днес на лента беше уважена и оценката й беше повишена.

„Аз докато се състезавам гледам да не слушам какви са оценките, да не се влияя, така че не знаех какво се случва до последно, докато не свърших с бухалките. Ние просто искаме да знаем кое не се зачита, за да може да го подобрим. И гледаме не само засега, но и като цяло да подобрим нещата, които не се зачитат“, коментира тя.

Николова допусна сериозна грешка на бухалки, след като излезе от килима, за да догони уреда.

„Не мога сега да отдам грешката на конкретно нещо, защото не съм си направила добър анализ, но утре ще съм максимално концентрирана и мобилизирана на всички съчетания, за да може просто да си свърша работата най-после“, завърши Николова.

Снимка: Анна Недкова/БФХГ

Ощр от категория Спорт