Намери ни
To Top

ЦСКА пречупи Академик и погледна към полуфиналите

ЦСКА постигна първи успех на финалите на държавното първенство U19, след като сломи съпротивата на връстниците си от Академик Пловдив с 88:85 (28:22, 19:23, 19:20, 22:20) в зала „Арена Ботевград“. Момчетата на Христо Ценов измъкнаха успеха в последните минути и така погледнаха смело към полуфиналите на надпреварата.

„Армейците“ заемат второто място във временното класиране на своята група „A“ с баланс от 1-1, какъвто е и този на Академик. Другите два отбора са домакините от Балкан (1-0) и Дунав Русе (0-1), които се изправят един срещу друг в последния мач за днешния ден.


ЦСКА и Академик изиграха много равностоен двубой, като според очакванията крайният изход се реши във финалните моменти. На влизане в последните пет минути от редовното време резултатът бе равен при 79:79, като пловдивчани дръпнаха на два пъти с по три точки чрез силни изяви на своя лидер Кръстомир Михов, който изведе отбора си напред при 81:84. ЦСКА обаче отвърна с пет поредни точки от Александър Александров, като по този начин „червените“ поведоха с точка при 86:85. Академик пропусна няколко възможности да си върне водачеството, а Мартин Русев оформи крайния резултат от наказателната линия.

Владимир Нанкински записа дабъл-дабъл от 20 точки и 11 борби за победата на ЦСКА. Георги Цеков и Александър Александров нанизаха по 19 точки, като вторият постигна и 7 асистенции, докато Мартин Русев допринесе с 12 точки и 6 борби.

Кръстомир Михов завърши с внушителните 41 точки плюс 11 борби за Академик, докато Йоаннис Кикрилис приключи с 21 точки и 9 борби.

Ощр от категория Баскетбол