Намери ни
To Top

Ще намери ли спасение Рилски в един от скритите си козове за мач №2?

Лидерът в редовния сезон Рилски спортист е изправен пред угрозата да приключи участието си в плейофите на Националната баскетболна лига още в четвъртфиналната фаза. Тимът на Людмил Хаджисотиров допусна сензационно поражение от Академик Пловдив със 76:79 като домакин и по този начин позволи на пловдивчани да разполагат с аванс от 1-0 в серията, в която се играе до две победи от три мача.

Добрата новина за Рилецо преди най-важния му мач за годината е, че отборът ще разполага с един от най-важните си състезатели – Йордан Минчев, който ще се завърне на терена за двубой №2 в петък в Пловдив. Националът изтърпя наказанието си от един мач, което му бе наложено от Дисциплинарно-административния съвет заради дисквалификацията му срещу Шумен в последния кръг от редовния сезон.


Минчев е един от състезателите с най-голямо влияние в последните мачове на Рилски спортист в основната фаза от кампанията. Крилото е натрупало /- от 115 във финалните си седем мача в редовния сезон, което означава, че с него на терена самоковци бележат около 16 точки повече от своите съперници.

В този период влиза и двубоят между Академик и Рилски, който завърши с победа за пловдивчани с 87:83 в Пловдив на 10 април. Тогава Минчев записва 11 точки, 8 борби и 3 асистенции, като за 24 минути на терена регистрира /- от 13.

Снимка: НБЛ

Ощр от категория Баскетбол