Намери ни
To Top

Балкан може да се бетонира на второто място тази вечер

Отборът на Балкан има възможността да запише 22-рата си победа в Националната баскетболна лига, вследствие на която да си осигури второто място в крайното класиране на първенството. Тимът на Петър Златанович се изправя срещу Академик Пловдив в двубой от предпоследния 32-ри кръг, който започва тази вечер от 18:00 часа в зала „Арена Самоков. Причината мачът да се играе на неутрален терен е, че пловдивските зали „СИЛА“ и „Колодрума“ са заети днес заради провеждането на друго събитие.

Във временното класиране Балкан е втори с баланс от 21-7, като води пред третия ЦСКА, който е с актив от 19-9.


Успех тази вечер ще гарантира втората позиция на „зелените“, докато при поражение „армейците“ ще могат да направят битката интересна, ако и те утре спечелят срещу Черно море във Варна. Академик със сигурност ще бъде осми в крайната таблица, като в момента разполага с баланс от 10-18.

Академик и Балкан се изправиха два пъти през настоящия сезон, като ботевградчани спечелиха и двата мача. Шампионите първо триумфираха при домакинството си с категоричното 89:59, а след това победиха своя опонент и в Пловдив, макар и доста по-трудно със 74:70.

Ощр от категория Баскетбол