Намери ни
To Top

Черноморец гледа към топ 4

Отборът на Черноморец приема Берое в среща от 32-рия кръг на Националната баскетболна лига. Възпитаниците на Васил Евтимов се изправят срещу старозагорци тази вечер от 19:00 часа в зала „Бойчо Брънзов“ в Бургас.

Ако „акулите“ останат перфектни на свой терен и победят Берое днес, те със сигурност ще си осигурят четвъртото място в крайното класиране, което съответно ще им донесе домакинско предимство в четвъртфиналната серия срещу намиращия се на петата позиция Спартак Плевен. В момента бургазлии са четвърти с актив от 17-11, докато плевенчани имат баланс от 16-13 кръг преди края.


Берое пък все още води борба за шестата позиция в подреждането, като отборът на Бойко Миленков е седми с актив от 13-15, докато шести е Левски с 14-14 преди домакинството си на Ямбол.

Именно Берое бе един от трите отбора заедно с Левски и Рилски спортист, които успяха да победят Черноморец на негов терен. Това се случи в самото начало на сезона, когато старозагорци спечелиха в Бургас със 71:78. Естествено, по-късно тимът на Евтимов се поправи и си върна при гостуването си в Стара Загора с успех с 91:79, а тази вечер ще има възможност да спечели серията в редовния сезон с този съперник.

Ощр от категория Баскетбол