Намери ни
To Top

Марко Розе: Класиране в Шампионската лига ще ни помогне да задържим най-добрите си футболисти

Старши треньорът на РБ Лайпциг Марко Розе намекна, че класирането за Шампионската лига би било важна крачка в преговорите за удължаване на договора на полузащитника Дани Олмо.

„Когато говорим за топ футболисти, Европа и Шампионската лига винаги играят ключова роля“, каза Розе на пресконференция по-рано днес.

„Моята работа като треньор е да опитам да работя с възможно най-добрите играчи и да изисквам това от клуба“, добави специалистът. Олмо пропусна 10 мача за РБ Лайпциг заради контузии през този сезон, като отбеляза два гола и асистира за четири в 18-те срещи, които изигра. Договорът му изтича през юни 2024 година.

Тимът от Лайпциг заема четвърто място във временното класиране, което дава право на участие в Шампионската лига от Бундеслигата. В неделя отборът, воден от Марко Розе, ще се изправи срещу Байер (Леверкузен), който е на шестата позиция.

„Байер Леверкузен са наистина в добра форма. Много са енергични и силни. Те са бърз отбор, силен на контраатаки. Трябва да се представим на ниво. Те имат Флориан Виртц, който е във все по-добра форма и футболист, който може да промени всеки мач“, каза още Розе.

Голмайсторът Кристофър Нкунку не е опция за стартовия състав, а наставникът на РБ Лайпциг обясни, че играчът ще бъде готов за около 45 минути. Нкунку поднови тренировки през миналата седмица след като се възстанови от контузия и игра няколко минути срещу Аугсбург през миналия уикенд.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол