Намери ни
To Top

Ман Юнайтед може да има нови собственици до края на март, а това ще се отрази на зимните трансфери

Семейство Глейзър иска да продаде Манчестър Юнайтед още в първото тримесечие на 2023 година. Това обяви реномираният журналист Дейвид Орнтсийн. Според него американската банка Raine Group, която е ангажирана от собствениците с целия процес, има поставен именно такъв срок за извършването на продажбата. Глейзър търсят между 7 и 8 милиарда за акциите на Манчестър Юнайтед.


Именно заради кратките срокове, в които искат да продадат клуба, семейство Глейзър не планират големи инвестиции по време на зимния трансферен прозорец. Поради тази причина мениджърът на отбора Ерик тен Хаг ще може да привлича единствено играчи под наем.

„Raine Bank, която отговаря за този процес, се стреми към пълна продажба на Манчестър Юнайтед през първото тримесечие на 2023 г. Именно поради тази причина семейство Глейзър няма да одобри големи разходи за сделки по време на януарския прозорец. Смяната на собствеността може да настъпи много скоро и това ще бъде сеизмичен момент в историята на Манчестър Юнайтед, защото толкова много привърженици искаха промяна в собствеността“, коментира Дейвид Орнстийн.

Ощр от категория Световен футбол