Намери ни
To Top

Тейлър Фриц пребори Оже-Алиасим в битката за 1/2-финала

Тейлър Фриц стана третият сигурен полуфиналист на Финалния турнир на АТР в Торино. Американецът постигна трудна, но сладка победа в три сета – 7:6(4), 6:7(5), 6:2 над Феликс Оже-Алиасим и така си осигури място в следващата фаза. Мачът бе пряк сблъсък между двамата тенисисти, които се бореха за второто свободно място за елиминациите в „Зелената група“, след като преди това Каспер Рууд пръв стигна до елиминациите.

Първите два сета се развиха по доста сходен сценарий.


Всеки печелеше подаването си и намяше никакви пробиви, като и двата сета бяха решени в тайбрек. В първия случай победата отиде на сметката на американеца със 7:4 точки, а във втория надделя канадеца със 7:5 точки и резултатът в мача бе изравнен.

Наложи се да бъде изигран трети сет, в който Фриц доминираше и с два пробива наложи волята си и спечели сета и мача с категоричното 6:2 в своя полза.

Утре остава да научим името и на последния полуфиналист, който ще бъде определен в пряк сблъсък в „Червената група“ между Стефанос Циципас и Данийл Медведев. Победителят ще се присъедини към Рууд, Фриц и Новак Джокович в следващата фаза.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Imago

Ощр от категория Тенис